Ruunilan Ratsutila

Tallikierros Ruunilassa

img       img       img

Ruunilaan johtaa kaunis koivukuja, jonka vasemmalla puolella kimaltelee kaunis lampi. Pihapiirin keskipisteenä on Ruunilan perinteitä noudattava kivinen tallirakennus punaisine laudoituksineen. Talli on remontoitu monia vuosia sitten vanhasta navetasta hevosasuttavaksi. Ruunilaksi ristittäessä talli modernisoitiin uudestaan ja sisältä löytyy nyt suuret karsinat, vesiautomaatit ja kaikki tilat saadaan talvella jopa lämpimiksi. Karsinoiden lisäksi löytyy varustehuone, jossa mahtuu kuivattelemaan myös loimia, rehuvarasto, sekä oleiluhuone/toimisto, jossa omistaja puuhaa paperitöiden parissa.

Tallia ympäröi monet tarhat ja välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Ruunilan itse aidattu kenttä. Kenttä on laadukas, hiekkapohjainen ja suuri, vaikka harmaat aidat antavat olettaa toista. Aidantolpat on siis itse lyöty maahan ja sivulaudat porattu niihin kiinni, sillä jossain on pitänyt säästää. Kentän pohja toimii kuitenkin hyvin säällä kuin säällä ja kenttää valaisee myös suuret lamput. Maneesia ei pihapiiristä löydy, mutta noin kymmenen kilometrin päästä löytyy ratsastuskoulu kahdellakin maanesilla, joista toista saamme vuokrata tarvittaessa.

Tallin takaa lähtee leveä tie kohti Ruunilan maastoja. Sieltä löytyy monipuolisia reittejä erilaisille maastoreissuille. Jos reippaampaa vauhtia haluaa, niin hyväpohjainen vauhtimaasto sopii siihen hyvin. Toisen reitin valitsemalla pääsee kiipeilemään hieman enemmän ja löytyy niitä kapeita kinttupolkujakin pelkkään kävelyyn. Olemme talkoovoimin myös pystyttäneet maastoesteradan, josta löytyy monipuolisesti erilaisia esteitä ihan vesiesteestä lähtien. Meillä voikin järjestää jopa Aloittelija tai Tuttariluokkia kenttäratsastuksessa.

klo 06:00 Hevosten aamuruokinta
Klo 07:00 Hevoset ulos ja tallin siivous
Klo 09:00 Hevosten liikutus alkaa
Klo 12:30 Päiväruokinta
Klo 14:00 Mahdollisia valmennuksia + hevosten liikutus jatkuu
Klo 19:00 Viimeiset liikutukset hoidettu, valmennukset pidetty
Klo 20:00 Iltaruokinta ja iltatalli
Klo 21:00 Ovet sulkeutuvat ulkopuolisilta
Kuvat © Narien vapaat
Ruunila